Presse

8

2015 - Fit på Fortet - Fællestræning i samarbejde med Gentofte Kommune

2015 - Henrilk Leth - kompetenceløft i Albertslund Kommune

2008 - Berlilngske Tidende - Kurser & Kompetencer

De bokser sig til eksamen

Skolen på Bülowsvej går nye veje for at ruste 9. årgang til ikke blot eksamen men også til et brag af en afslutning på deres skoleforløb i folkeskolen. Der står boksning på programmet.

Af Susanne Bundgaard .
Tirsdag den 22. januar 2008, 06:00

-Kom så Bülow.

 

Bokseinstruktør Henrik Leth Hansens råb fra head-sættet smælder i takt til lyden af høj musik og mange boksehandsker, der tungt rammer boksebolden.

Det er onsdag eftermiddag, og 9. klasserne fra Skolen på Bülowsvej er mødt op til deres første boksetime i sal 2 i Fitness-centret på Falkoner Plads. Her skal de ikke bare prøve kræfter med den slagkraftige sportsgren. De skal bruge den i kampen med den eksamen, som står og truer i horisonten.

- Vi er tre idrætslærere, som har været i tænkeboks for at bekæmpe skoletrætheden og højne gejsten hos vores tre 9. klasseelever, så de er bedre rustet til eksamen, fortæller Thomas Johansen, som er idrætslærer på Skolen på Bülowsvej.

Resultatet er blevet et samarbejde med firmaet BoXevents.dk, som drives af Henrik Leth Hansen, der er lærer på Skovgårdsskolen i Charlottenlund, samt firmaet Coach-key, som skal køre tre events og en coachingsession frem til 30. april.

Og der blev gået til den på projektets første dag med hektisk aktivitet, høj musik og lugten af abegrotte i næseborene.

Eleverne skiftedes til at bokse og til at lave mavebøjninger på madrasser langs spejlsiden af lokalet.

 

- Det er der, hvor I tager jer sammen og udskyder behovet for en pause, at I udvikler selvtilliden, lyder det fra boksetræneren, mens eleverne maser på, så kinderne gløder.

Bokseseancen i onsdags handlede om at skabe en vinderkultur, et sammenhold og en tryghed i de enkelte klasser og på tværs af dem.

- Boksning er en enmandskamp, men at være en klasse er en holdsport. Og den måde, I tackler tingene på her, afspejler, hvordan I er ude i virkeligheden. Hvordan jeres tilgang til opgaverne er, og hvor gode I er til at støtte hinanden, lyder Henrik Leth Hansens peptalk.

Og det var et helt andet billede, de tre idrætslærere fik af deres elever.

- Sidst jeg havde gymnastik med eleverne, var der fem, som deltog. Det er helt almindeligt. Men her er de alle aktive, siger Kristina, som er idrætslærer på Skolen på Bülowsvej.

Under bokseforløbet skal 9. klasserne lære at skabe overblik og prioritere opgaverne, lære at focusere på en ting ad gangen, vedholdenhed, tro på deres evner og lære, at pauser, mad, hvile og søvn er en forudsætning for, at de kan yde deres bedste. Alle sammen evner de skal bruge, når eksamen banker på døren.

Henrikleth.com | Livjægergade 44 | 2100 Kbh Ø | T: 27 28 41 22 | Email: henrikleth@henrikleth.com | CVR 30255712